Nordic beauty artist

Spraytan

Vi har världens bästa spraytan vätskor och med 15 års erfarenhet är vår teknik den allra bästa.  

När du kommer så bestämmer vi tillsammans vilken färg samt vilken styrka du ska ha.

Vi använder spraytan vätska från Norvell. Norvell är ett amerikanskt märke och bäst i världen på spraytan vätskor. Deras färger är award winning. De ser otroligt naturliga ut även om man sprayas med den mörkaste färgen vi har. 

Färgerna är även helt ofarliga på huden och innehåller bara naturliga ämnen och självklart är det Ekologisk DHA i alla färger. 
 
En helkroppsbehandling tar ungefär 10-15 minuter. Vi sprayar manuellt kroppsdel för kroppsdel, två varv runt kroppen.

Eftersom vi sprayar för hand kan vi dessutom anpassa sprayningen för alla olika kroppar och former.

Längre ner på sidan finner du före och efter tips för din spraytan behandling. Det är viktigt att du läser dom både före och efter din behandling!


Är Spraytan farligt?

Det som finns i spraytan som gör att man blir brun är dihydroxiacetonen (DHA). När spraytan vätskan appliceras, reagerar dihydroxiacetonen med döda celler i hudens yta för att tillfälligt mörka huden och simulera en solbränna.
På huden är DHA helt ofarligt men om man får det i sig så kan det vara en hälsorisk. Det är därför väldigt viktigt att noga lyssna på din terapeuts instruktioner. 

Gravid och Amning:

Både gravida och ammande kan göra spraytan behandling hos oss. Vi har skydd och utrustning som ser till att du inte får i dig någon vätska hos oss. Men självklart så finns det inga garantier för hur säkert det är för just dig. Man ska alltid rådfråga sin BM eller läkare innan man bokar en behandling.

Hur tar man bort spraytan:

Ett bra sätt att ta bort spraytan med eller att dämpa det delvis är med diskmedel och en disksvamp.

Kan man sola med spraytan?

Ja, det kan man. Oftast försvinner spraytanen i takt med att man får egen färg. Dock så  ger det inget skydd mot skadliga strålar. Så skydda alltid din hud som vanligt.


Hur ofta ska man spraya sig?

Så ofta man vill men det bör gå minst en vecka mellan behandlingarna så att det gamla hinner förvsvinna.

Tips & Råd
Att tänka på före en spraytan behandling:

• Det är viktigt att du peelar/skrubbar huden med nylonvantar tillsammans med duschkräm innan behandlingen. Detta skall du göra för att få bort alla döda hudceller så att färgen fastnar jämt över kroppen, och sedan faller av jämt. Vi rekommenderar att du gör detta kvällen innan du skall sprayar dig. Efter dusch och peeling kan du smörja in dig med bodylotion.

På behandlingsdagen skall du duscha så nära inpå behandlingen som möjligt och undvika alla former av krämer på kroppen och ansiktet.

Föredrar du att peela dig samma dag som behandlingen skall du inte smörja in dig med någon kräm efter du har peelat dig. Viktigt är att inte använda peeling-kräm eller någon annan form av skrubbborste för dessa fungerar inte lika effektivt som nylonvantar/skrubbvantar och kan därför orsaka ojämnheter i färg.


• Undvik varmt vatten då du duschar innan behandlingen, annars kan färgen bli ojämn.


• Smörj gärna in dig regelbundet med bodylotion även då du inte sprayar dig för att få en bättre hudstruktur. Ju bättre du tar hand om din hud, desto bättre blir resultatet av din spraytanning.


Kom i mycket löst åtsittande mörka kläder, inga tajta kragar och liknande som kan tänkas dra med sig färgen när du klär på dig, ta gärna något med en luva eller ta med en keps.


• Om du tror att det blir regn ute, medtag paraply!


• Tag skor du kan ha strumpor i, undvik flipp flopp skor.


• Om du planerar en utekväll, spraya dig två dagar innan för bästa resultat. Då hinner färgen lägga sig något.

* Ska du raka dig, gör det helst innan din tan.

Tänk på att vissa färger innehåller bronzer och under verkningstiden  så är man väldigt mörk, så man kan inte direkt visa sig ute förrän man duschat av sig det.


Tänk även på att har man vissa torra partier på kroppen/ansiktet så kan det se "flammigt" (fläckigt) ut när man sprayar sig och pigment fläckar (vita som mörka) kommer också fram när man sprayar sig.
Ojämn hud = ojämn färg.

Tala gärna om för oss på plats om eventuella torra partier.

Tips & råd
Att tänka på efter en spraytan behandling:

• Du bör duscha efter 6-8 timmar med vanling spraytanning eller 2-8 timmar med snabbtanning beroende på hur brun man vill bli.  Innan dess skall du undvika alla former av vatten på kropp och ansikte.
Då du går på toaletten skall du endast tvätta dig på handflatorna, ej på handen för då

blir färgen ojämn. Undvik att svettas mycket, det innebär, ingen träning före första duschen.

Vissa personer kan låta färgen verka längre än 8 timmar på kroppen, ända upp till 24 timmar. Detta gäller dock INTE med snabbtanning för då blir man väldigt väldigt brun, då är det 2- max 8 timmar som gäller, beroende på hur brun man vill vara.

Det är individuellt hur länge just du kan låta din spraytanning verka därför brukar vi rekommendera att vänta

6-8/2-8 timmar första gången och därefter kan du själv experimentera hur länge du kan låta din spraytanning verka. Vi rekommenderar inte att man sover med färgen. Duscha av dig innan du sover med det även om det gäller en snabb tupplur.

Vi har en kompletterande fuktighetskräm (Tan extender) med DHA i som du kan använda efter din spraytanning så håller färgen längre. Krämerna kan även andvändas även då man inte har sprayat sig. Då får man lite färg, ungefär som brun utan sol.
Det finns även spraytan dusch&krämer och skrubbar.

På händer och fötter har vi ofta lite grövre hud som gärna vill dra åt sig mer färg än övriga kroppsdelar. Händerna har också vanligen torrare hudpartier än övriga kroppen, så om du har torra händer bör du inte låta färgen verka där längre än 2-3h med vanlig tan och 30-1h min med snabben. Ser du att ansiktet är mycket mörkare än övriga kroppen kan du tvätta av färgen tidigare.


Vi har olika sorters hud, vissa kan ha färgen på hela kroppen och händerna 15 timmar, andra kan bara låta färgen verka längre på kroppen men måste skölja händerna efter 1/2 timmar. Men du kommer snart märka hur din hud reagerar av spraytanning.

Du skall efter 6-8 tim (2-8 tim med snabbtan) duscha i ljummet vatten precis som vanligt.

Använd mild duschkräm eller duscholja.

Dutta med handduken när du torkar dig så att du inte river i skinnet.

Smörj in kroppen efter varje dusch eller när du känner dig torr. Detta skall du göra för att färgen skall sitta längre och få

lyster samt för att den sedan skall falla av jämt.

Använd bra krämer/lotion/butter.

 Använd gärna lotion med lite skimmer i på sommaren eller på fest så blir din tan ännu snyggare.

Använd alltid handskar då du städar och diskar.

Fortfarande vit efter duschen?
Orora dig inte, din färg kommer dagen efter!
Det tar 18-24 h för DHA att nå sin fulla effekt.