Nordic Beauty Artist

3Dbryn / Microblading

3D-bryn/microblading är en väldigt naturlig och vacker typ av ögonbrynstatuering! Till skillnad från den gamla typen av ögonbrynstatuering som gjordes med maskin och gjorde att brynen såg väldigt onaturliga ut så görs 3D-bryn helt manuellt och du får ett naturligt, semipermanent resultat som håller i ungefär ett år. Det är superfint med konstverk formerna och stråna man kan göra av den här behandlingen. Dock så jobbar inte vi så, utan vi gör naturliga ögonbryn. Vi gör stråna i naturlig riktning som följer din egna hårväxt och gör naturliga former som följer din benstruktur. 

Hos oss kan du känna dig trygg inför din behandling då våra terapeuter har lång erfarenhet och är mästare. 


Hos oss kan man även gå olika skönhetsutbildningar. För mer info tryck på fliken "Utbildning" maila oss på info@klinikfredsgatan.se.

Hur går 3dbryn / Microblading till?

När du kommer på din behandling så börjar vi med att göra rent huden och lägga på ett lager med bedövningssalva på ögonbrynen som ska verka i 15-20 minuter. Under tiden så pratar vi om vad som ska göras på ögonbrynen och vilket resultat du vill uppnå.
Sedan ser vi över färgen och kommer överens om vad som passar dig bäst.
När det är det dags att måla upp formen, mäter vi upp vart brynen ska vara i förhållande till din ansiktsstruktur och vart dina nuvarande bryn växer, om du har någon hårväxt. Du får kolla på det vi har målat upp och därifrån kan vi ändra på formen tills du känner dig nöjd!
 
Är formen godkänd börjar vi tatuera. Tunna snitt görs i huden som man sedan matar med färg. Om så behövs så fylls bedövningen på under behandlingens gång!

Vi är självklart godkända av miljöverket!

Kontraindikationer:
Läs gärna hela den här informationssidan innan du bokar en tid för behandling.

Före en behandling ska huden inte vara brännskadad, eller vara i läkningsprocessen.
Följande behandlingar rekommenderas inte 45 dagar före behandlingen:
Fillers och liknande behandlingar
Mjölksyrebehandlingar
Laserbehandlingar
Kemisk peeling
Exponering för starkt solljus eller solarium som huden har tagit skada av.

Microblading lämpar sig inte för fet och problematisk hy eller hudtyp med stora porer.

Gammal permanent makeup i ögonbrynen måste vara blekt för att ny behandling kan utföras.

Gravid / Amning: Kan ej behandlas  

Allergier (nickel, anestetika, latex, järnoxid): Bör ej behandlas.

Hjärt- / kärlproblem, Diabetes, Leversjukdom, HIV, Epilepsi, hepatit och cancer under de senaste 6 månaderna: Kan ej behandlas
Även andra allvarliga sjukdomar ska intygas av läkare innan du får göra en behandling.

Öpnna sår och synliga irritationer av huden ska vara läkta innan behandling kan utföras.

Bäste kund, har du någon sjukdom eller hudåkomma, vänligen tala då med din läkare innan du bokar tid för behandling. Vi är inte läkare och får inte diagnosera dig. Vi har viss kunskap men vi är inte utbildad sjukvårdspersonal.

Att tänka på innan din 3dbryn/ Microblading behandling:

Drick inte Kaffe eller alkohol minst 24h innan.
Ät inte stark mat 24h innan behandlingen.
Sola inte på minst 7 dagar innan behandlingen.
Ät inte Vitamin E, Nia cin, Ibu profen på minst 24h innan. Det är för att undvika att du blöder mer under behandlingen om du tex har druckit kaffe innan. 

Gör 3dögonbryn / microblading ont?

Vi har väldigt bra bedövningssalva som oftast brukar räcka under hela behandlingen och gör det inte det så har vi en andra bedövning i form av gel som är till för sprucken hud. De flesta känner ingenting. Andra känner lite på första varvet men efter gelen så brukar man bli helt bedövad. Det finns de som är svår bedövade och då får vi helt enkelt försöka att jobba på. Men det är väldigt ovanligt. 

Måste jag raka mina egna bryn innan jag tatuerar mig? Tappar man håret på ögonbrynen när man tatuerar sig?

Du behöver absolut inte raka bort det hår du har utan är det någonting som växer utanför den form du vill tatuera så plockar vi bort det på plats i salongen. Du tappar heller ingenting av det hår du redan har under tiden du tatueras. Ha alltså i åtanke att vi kan komma och att behöva plocka bort vissa strån för att kunna rita och tatuera raka linjer. Vill du inte att vi plockar dina egna så måste du komma ihåg att säga det innan vi börjar. Då anpassar vi självklart vårt arbetsätt efter dina behov.

Kan jag delbetala min behandling?

Det går jättebra att dela upp betalningen som du vill. När du har gjort bokningen så följer du bara instruktionerna för att dela upp betalningen via klarna.

Jag har en gammal tatuering sen tidigare, kan jag göra 3D-bryn ändå?

Det beror på hur många gånger du tatuerat dig, hur djup den gamla tatueringen är och hur längesen det var du tatuerade dig. Har du mycket ärrbildningar så kan det vara svårt för färgen att fästa och vi kan inte garantera att det går. Är du tveksam så är du varmt välkommen på en konsultation innan du bokar en tid för att tatuera dig! Konsultationen kostar 300kr.


Att tänka på efter din 3dbryn / Microblading
behandling:

Undvik alla krämer under de första 7 dagarna (utom de skyddande) och all smink i ögonbrynsområdet.
Undvik övningar som orsakar överdriven svettning, bastu, ansiktsmassage. Stark sol, solarium, ljus (laser) terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, mikrodermabrasion, starka krämer.
Du bör alltid undvika laserbehandlingar över det behandlade området eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka inflammation. Snabbare blekning av pigment kan förekomma om du använder antibiotika eller hormonbehandling.
Skydda alltid dina ögonbryn från solen genom att använda solskyddsfaktor, inte bara under de första 7 dagarna.
80% av slutresultatet hänger på hur du sköter om dina ögonbryn.
En del människor tappar väldigt mycket färg även efter andra besöket, detta kan bero på flera orsaker, främst så är det för att skorporna pickas bort eller rivs bort kanske av misstag i sömnen och att skötselråden inte följs.
Ibland kan det bero på din hud. Du kan ändra dina hudvårdsrutiner för att få bättre hy. Om din hud tex flagnar hela tiden, så åker färgen med och dina bryn bleks.
Vi kan endast ansvara för våran del av behandlingen. Vi lovar att göra vårt allra bästa för att ge dig de ögonbrynen du önskar.

Det ingår 1 gratis återbesök inom 2 månader. Behöver man fler så tar vi en liten kostnad på 300kr för att täcka en del av vår materialkostnad. Men detta gäller enbart inom 8veckor. Därefter är det de vanliga priserna för återbesök som gäller.
I återbesök så ingår inget extra återbesök, behöver man ytterligare en behandling så kostar det 300kr inom 8veckor.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över!
Bästa sättet att nå oss är via sms till 0723076979!

För bilder på vårt arbete titta gärna på vår instagramkonto klinikfredsgatan eller Facebook sida klinikfredsgatan.